logo

Voor elkaar in de Buurt, de marktplaats
voor en door bewoners van de Jordaan & Gouden Reael
waar vraag en aanbod van hulp bij elkaar komt

 
 

voorelkaarindebuurt.eu is een gratis website waar vraag en aanbod van de bewoners van Amsterdam-Centrum bij elkaar komen.

Burenhulp is zeker niet nieuw, maar nog steeds geldt: kleine moeite.....groot plezier!!

En keer boodschappen doen, de hond uitlaten, een kastje naar boven tillen tot samen puzzelen, wandelen of koffie drinken.

Iedereen met een hulpvraag, een aanbod of een ander leuk idee voor de buurt is van harte welkom om zelf een berichtje te plaatsen op het (digitale) prikbord.

Inschrijven kan eenvoudig en gratis online, maar mocht u er niet helemaal uitkomen of nog vragen hebben, helpen wij u graag elke donderdagmiddag bij ons op het kantoor van het wijkcentrum in het Claverhuis, Elandsgracht 70. 020-7192371

Repaircafé

Voor het Repaircafé in Reel zijn nog vrijwilligers welkom die gastvrouw/-heer willen zijn, maar ook reparateurs en naaisters (M/V).

Elke dinsdag van 13.00 tot 15.00 uur repaircafé in Activiteitencentrum Reel (behalve in de schoolvakanties).

 

Voor het Repaircafé in het Claverhuis zijn ook meer vrijwilligers welkom. Het is de bedoeling dat in het Claverhuis het Repaircafé wekelijks gaat plaatsvinden. Wanneer dat ingaat is nog niet duidelijk, maar u kunt zich alvast melden als u belangstelling (én twee rechterhanden!) heeft. Ook is nog niet duidelijk op welke dag het zal zijn. Houd hierover de berichtgeving in de gaten.

In deze nieuwe categorie kunt u spullen aanbieden of vragen of iemand een bepaald ding heeft wat u zoekt. Het is de bedoeling dat hierbij geen geld nodig is.

Activiteiten bij 'Ons Genoegen' voor jong en oud. Vrijwilligers uit de buurt organiseren activiteiten voor jong en oud. Voor de meeste activiteiten zijn lidmaatschap (€ 13,50 per jaar) en een kleine bijdrage vereist.

Zoals modelboten bouwen voor kinderen vanaf 8 jaar of computerles voor 55+ ers. Muziekles voor beginners en gevorderden, vanaf 5 jaar tot ..... .

Meer informatie op de website van Ons Genoegen: http://www.asv-onsgenoegen.com/activiteiten/clubs.php en in het december/januarinummer van de Wijkkrant Jordaan & Gouden Reael. 

 

Op zoek naar leuk en nuttig werk? Eindeloze mogelijkheden als vrijwilliger!
Vrijwilligers Centrale Amsterdam helpt iedereen die op zoek is naar vrijwilligerswerk. Als je bepaalde vaardigheden wilt ontwikkelen, werkloos bent of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, kan vrijwilligerswerk een manier zijn om ervaring op te doen. In het vrijwilligerswerk gaat het om een win-win situatie: de vrijwilligersorganisatie kan mede door jouw bijdrage zijn doel bereiken. Jij krijgt een goed gevoel als je merkt dat je iets waardevols doet voor een ander en je leert nieuwe mensen kennen.
Meer dan 1700 vacatures
Als vrijwilliger kun je van alles doen. In onze vacaturebank staan ruim 1700 vacatures in Amsterdam. Zo kun je bijvoorbeeld publiek ontvangen in Artis, lezen met basisschoolkinderen, dieren verzorgen op een kinderboerderij of meedraaien achter de schermen bij een theater. Eén dag in het jaar, een avond per maand of een paar uur per week. Als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen is het goed om je af te vragen: Waarom wil ik dit gaan doen? Wat wil ik er voor mezelf uithalen? Wat zijn mijn talenten en wat zijn mijn beperkingen? Zoek vervolgens een vrijwilligersplek die hierop aansluit.
Persoonlijke bemiddeling
Vrijwilligers Centrale Amsterdam geeft elke maand een oriëntatiebijeenkomst over vrijwilligerswerk. Daar kun je meer horen over de mogelijkheden in de stad. Of kijk zelf in onze online vacaturebank; of maak een afspraak voor een persoonlijk bemiddelingsgesprek, dan kijken we samen wat er bij jou past!
Meer informatie? Kijk op vca of bel 020-5301220